Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

Sanatorium Uzdrowiskowe Krystynka Sp. z o.o.

Adres obiektu Polna 16, 87-720 Ciechocinek
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 18 opinii
4.1
Wyposażenie 4.3
Czystość 4.3
Wyżywienie 3.9
Lokalizacja 3.4
Obsługa 4.7
Zgodność z ofertą 3.9
Jakość do ceny 4.0
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 10

 
 

Tadeusz
Dodano: 2017-07-11
Pobyt od: 2017-06-16 do 2017-06-30 IP: xx.188.53.34
 
 
    

Jak czytam niektóre poniższe wypowiedzi, to nie ukrywam, że burzy mi się krew. W sanatorium Krystynka byłem 3 razy w ciągu ok. 10 lat. Obiekt pięknieje, personel i zabiegi na wysokim poziomie. Oczywiście najwięcej emocji budzi jak zwykle jedzenie, które dla mnie, faceta ponad 100 kilogramowego było naprawdę super - urozmaicone, bardzo smaczne i wystarczające. Moja diagnoza negatywnych opinii dotyczących jedzenia jest taka: do sanatorium w 80% przyjeżdżają kobiety, średnia wieku to 60 plus i na pewno każda z nich się czuje super kucharką, ma własne przyzwyczajenia żywieniowe i własne receptury. Najchętniej same weszłyby do kuchni i porządziły po swojemu. Kobiety, do sanatorium przyjeżdżamy na rehabilitację i leczenie, a nie do kuchni!!! Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy z mojego turnusu i cały personel, a przede wszystkim pracowników KUCHNI, życząc im cierpliwości. Tadeusz


 
 

krystyna
Dodano: 2017-07-02
Pobyt od: 2017-06-25 do 2017-07-01 IP: xx.161.80.205
 
 
    

Wystawiając ocenę z czystym sumieniem za zabiegi i obsługę dają pięć. Niestety nic pozytywnego nie mogę powiedzieć o wyżywieniu. Meni dla wszystkich kuracjuszy było podobne, bez względu na rodzaj diety. Serwowane zupy były z dużą zawartością maggi, na kostkach rosołowych i mrożonkach. Często serwowane dania były w dziwnych zestawieniach, np. pierwszy raz w życiu jadłam gołąbka z przystawką warzyw (kalafior, marchewka,brokuł - oczywiście z mrożonki), wszystko jałowe, bezsmakowe, do tego coś do popicia co zwie się kompotem - zabarwiona woda. Zważywszy na to że byłam w okresie letnim kiedy powinny dominować nowalijki to i owszem był zawsze na talerzu liść sałaty. Dla urozmaicenia, raz odmiana karbowana, brązowa, innym razem zwykła zielona, do tego 3 plasterki ogórka (nie gruntowego) i dwie ósemki twardego pomidora. Do tego serwowano 3 listki tej samej każdego dnia szynki (aż do wyczerpania zapasów), naparstek twarogu lub na zmianę jedną cieniutką jak palec kiełbaskę na ciepło. W tygodniu był tylko dwa razy deser - raz budyń i raz jakaś zakalcowata kruszonka, o owocach można było tylko pomarzyć!!! Tak na marginesie dodam że mój pobyt był pełnopłatny. Przy moim stoliku siedziała osoba z dietą cukrzycową i oczywiście serwowano jej to samo co wszystkim pozostałym bez diety. Zastanawiam się czy w tym sanatorium był/jest zatrudniony dietetyk z uprawnieniami? Mam co do tego poważne wątpliwości. Szkoda, że sanatorium, które cieszy się tak dobrą bazą zabiegową, przemiłym, profesjonalnym personelem serwuje dla swoich kuracjuszy, nawet tych mało wybrednych kuchnię nie do przyjęcia. W Krystynce byłam już kilka razy na pełnopłatnym turnusie i z zabiegów zawsze byłam zadowolona, po ostatnim jednak pobycie ze względu na wyżywienie będę musiała poszukać czegoś innego, a trzeba przyznać w samym Ciechocinku jest w czym wybierać.


 
 

Sabina
Dodano: 2016-10-07
Pobyt od: 2015-10-17 do 2015-10-24 IP: xx.219.102.210
 
 
 

Czasy świetności ma za sobą, byłam w apartamencie we wrześniu 2016, za taką cenę /245 PLN od osoby za dobę!!!/ nawet mydła nie było, szara pościel, wanna z zaciekami, wykładzina w pokoju brudna, pokój ponury od północnej strony a kolor ścian musztardowy. Obsługa z wyjątkami miła i uczynna, ale nie polecam.


 
 

Jacek
Dodano: 2016-08-07
Pobyt od: 2016-08-07 do 2016-08-14 IP: x.99.228.242
 
 
 

Jako obiekt wypoczynkowy nie ma problemu,ale jako obiekt sanatoryjny/zabiegi/LIPA,LIPA,zabiegi wykonywane na tak zwane masz to korzystaj,i najlepsze z tego kiedy mowia ze to wszysto zacznie dzialac po 2 tygodniach po powrocie do domu ZGROZA


 
 

elżbieta i tadeusz
Dodano: 2015-12-28
Pobyt od: 2015-12-24 do 2015-12-28 IP: xxx.26.22.209
 
 
  

właśnie wróciliśmy z pobytu świątecznego w Krystynce,jesteśmy zachwyceni,wspaniała atmosfera,czysciutkie ,przytulne pokoje,uśmiechniętydbający o kuracjusza personel,piękna wigilia z kolędami,mikołajem i prezentami,świateczna atmosfera,no wszystko było ok,pozdrawiamy personel i polecamy!


 
 

Bogusława
Dodano: 2015-04-25
Pobyt od: 2015-04-07 do 2015-04-21 IP: xx.61.140.55
 
 
    

Obiekt zadbany,czysty.Personel profesjonalny,słuchający kuracjusza i wychodzący na przeciw.Zabiegi fantastyczne,jedzenie bardzo dobre, zróżnicowane i w wystarczającej ilości.pokoje urządzone sympatycznie w przyjemnych dla oka kolorach.Pokoje są z balkonami.Do tężni są bezpłatne przejazdy melexem.Duży ogród,utrzymany ładnie.Można tam także odpocząć.Na pierwszym piętrze jest osłonięty od wiatru taras z leżakami do opalania.Super atmosfera,naprawdę można wypocząć.Na miejcu rowery !!!


 
 

Halinka
Dodano: 2014-09-27
Pobyt od: 2014-09-04 do 2014-09-25 IP: xx.7.29.235
 
 
   

wszystko w najlepszym porządku pokoje ,zabiegi i jedzonko super- pani dietetyczce przekazałam co mogę jeść i panie kelnerki przez cały turnus spełniały moje wymagania więc ja nie wiem co może komuś nie odpowiadać -obsługa przesympatyczna -pozdrawiam gorąco


 
 

Ry
Dodano: 2013-09-27
Pobyt od: 2013-09-26 do 2013-10-17
 
 
 

Pokoje t.zwane wieloosobowe to chyba jakaś pomyłka.Łazienka dla 5 osób.Proszę sobie wyobrazić,w jednym czsie panowie chcą zalatwić swoje potrzeby kosmetyczno,higieniczne.


Ry - opinia o obiekcie Sanatorium Uzdrowiskowe Krystynka Sp. z o.o.
 
 

HALINA JASITCZAK
Dodano: 2012-10-21
Pobyt od: 2012-08-17 do 2012-08-31
 
 
    

PODOBA MI SIĘ TRAKTOWANIE KURACJUSZY Z POWAGĄ A W SZCZEGULNOSCI PANI PIELĘGNIARKA ODDZIAŁOWA I PANIE NA ZABIEGACH. BYŁAM DWA RAZY PRYWATNIE I BYŁO SUPER,TERAZ MAŻY MI SIĘ POBYT Z nfz, BO NP. W GRACJI NA WOJSKA POLSKIEGO3,JEST BEZNADZIEJNIE A W KRYSTYNCE JEST BAJECZNIE


 
 

ELŻBIETA
Dodano: 2012-09-04
Pobyt od: 2009-08-29 do 2012-09-10
 
 
    

oj tak ,jak po zdrowie to tylko do sanatorium kRYSTYNKA! SPOKÓJ CISZa ,przyjemna atmosfera,i wiele ciekawych spotkań-i co najwazniejsze zabiegi na miejscu!! POZDRAWIAM CALY PERSONEL A w szczególnośći PANA ADAMA -kierowce melexa-;)-


Opinie 1-10 z 10

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
 

Ciechocinek w przewodniku

Tężnie solankowe

Ciechocinek – najsłynniejsze uzdrowisko w Polsce

Od wielu dziesięcioleci położony na Kujawach Ciechocinek słynie ze swoich leczniczych właściwości.

Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie