Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

Sanatorium Uzdrowiskowe Krystynka Sp. z o.o.

Adres obiektu Polna 16, 87-720 Ciechocinek
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 18 opinii
4.1
Wyposażenie 4.3
Czystość 4.3
Wyżywienie 3.9
Lokalizacja 3.4
Obsługa 4.7
Zgodność z ofertą 3.9
Jakość do ceny 4.0
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 33

 
 

Wiktor
Dodano: 2017-10-29
Pobyt od: 2017-10-17 do 2017-11-07 IP: xx.252.146.111
 
 
 

Jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z pobytu w sanatorium. Wyposażenie pokoju bardzo przyzwoite, czysto, odpowiadają nam przepisane zabiegi przez lekarza. Obsługa miła i sympatyczna, trudno się nudzić nawet przy kiepskiej pogodzie. Melex dowozi do tężni, można też nim wrócić do sanatorium. Są potańcówki, koncerty , wyżywienie smaczne i urozmaicone, ilościowo całkowicie wystarczające.


 
 

Tadeusz
Dodano: 2017-07-11
Pobyt od: 2017-06-16 do 2017-06-30 IP: xx.188.53.34
 
 
    

Jak czytam niektóre poniższe wypowiedzi, to nie ukrywam, że burzy mi się krew. W sanatorium Krystynka byłem 3 razy w ciągu ok. 10 lat. Obiekt pięknieje, personel i zabiegi na wysokim poziomie. Oczywiście najwięcej emocji budzi jak zwykle jedzenie, które dla mnie, faceta ponad 100 kilogramowego było naprawdę super - urozmaicone, bardzo smaczne i wystarczające. Moja diagnoza negatywnych opinii dotyczących jedzenia jest taka: do sanatorium w 80% przyjeżdżają kobiety, średnia wieku to 60 plus i na pewno każda z nich się czuje super kucharką, ma własne przyzwyczajenia żywieniowe i własne receptury. Najchętniej same weszłyby do kuchni i porządziły po swojemu. Kobiety, do sanatorium przyjeżdżamy na rehabilitację i leczenie, a nie do kuchni!!! Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy z mojego turnusu i cały personel, a przede wszystkim pracowników KUCHNI, życząc im cierpliwości. Tadeusz


 
 

krystyna
Dodano: 2017-07-02
Pobyt od: 2017-06-25 do 2017-07-01 IP: xx.161.80.205
 
 
    

Wystawiając ocenę z czystym sumieniem za zabiegi i obsługę dają pięć. Niestety nic pozytywnego nie mogę powiedzieć o wyżywieniu. Meni dla wszystkich kuracjuszy było podobne, bez względu na rodzaj diety. Serwowane zupy były z dużą zawartością maggi, na kostkach rosołowych i mrożonkach. Często serwowane dania były w dziwnych zestawieniach, np. pierwszy raz w życiu jadłam gołąbka z przystawką warzyw (kalafior, marchewka,brokuł - oczywiście z mrożonki), wszystko jałowe, bezsmakowe, do tego coś do popicia co zwie się kompotem - zabarwiona woda. Zważywszy na to że byłam w okresie letnim kiedy powinny dominować nowalijki to i owszem był zawsze na talerzu liść sałaty. Dla urozmaicenia, raz odmiana karbowana, brązowa, innym razem zwykła zielona, do tego 3 plasterki ogórka (nie gruntowego) i dwie ósemki twardego pomidora. Do tego serwowano 3 listki tej samej każdego dnia szynki (aż do wyczerpania zapasów), naparstek twarogu lub na zmianę jedną cieniutką jak palec kiełbaskę na ciepło. W tygodniu był tylko dwa razy deser - raz budyń i raz jakaś zakalcowata kruszonka, o owocach można było tylko pomarzyć!!! Tak na marginesie dodam że mój pobyt był pełnopłatny. Przy moim stoliku siedziała osoba z dietą cukrzycową i oczywiście serwowano jej to samo co wszystkim pozostałym bez diety. Zastanawiam się czy w tym sanatorium był/jest zatrudniony dietetyk z uprawnieniami? Mam co do tego poważne wątpliwości. Szkoda, że sanatorium, które cieszy się tak dobrą bazą zabiegową, przemiłym, profesjonalnym personelem serwuje dla swoich kuracjuszy, nawet tych mało wybrednych kuchnię nie do przyjęcia. W Krystynce byłam już kilka razy na pełnopłatnym turnusie i z zabiegów zawsze byłam zadowolona, po ostatnim jednak pobycie ze względu na wyżywienie będę musiała poszukać czegoś innego, a trzeba przyznać w samym Ciechocinku jest w czym wybierać.


 
 

Grazyna i Ryszard R. z Czeestochowy
Dodano: 2017-06-03
Pobyt od: 2017-05-19 do 2017-06-02 IP: xx.251.226.242
 
 
    

Wczoraj wrocilismy z Cichocinka z sanatorum Krystnka . Jestesmy bardzo zadowoleni .Ale po kolei. Mila i profesionalna obsluga .Jedzenie Super podziekowania dla Szefowej kuchni oraz calego personelu za smaczne i urozmaicone posilki. Rehabiltacia oraz rehabilitanci profesionalni . Duzym plusem wozenie pensionariuszy meleksem po Ciechocinku szczegolnie wazne dla tych kturzy maja problemy z chodzeniem.Jeden minus to WI-FI jest a jak by go nie bylo. Male telewizory nie ma nawet programu regionalnego.


Grazyna i Ryszard R. z Czeestochowy - opinia o obiekcie Sanatorium Uzdrowiskowe Krystynka Sp. z o.o.
 
 

Kazik
Dodano: 2017-04-25
Pobyt od: 2017-04-14 do 2017-04-21 IP: xx.8.106.137
 
 
 

Plusy : Personel miły uprzejmy Zabiegi profesjonalne - polecam Minusy: Internet prawie zerowy ( tragedia) Brak kącika rozrywki (stół bilardowy,stół do tenisa) Jedzenia za dużo (Propozycja stół szwecki) Uwagi: sanatoria ,szpitale ,hospicja ( należy się cisza a nie potańcówki) na mieście jest dużo fajnych miejsc do rozrywki W regulaminie waszym pisze zakaz picia i palenia (super) tylko dlaczego w waszym kiosku sprzedaje sie piwo i wino ???


 
 

zbyszek
Dodano: 2016-12-14
Pobyt od: 2016-09-24 do 2016-10-15 IP: xx.230.132.23
 
 
   

doskonałe miejsce do wypoczynku i poprawienia stanu zdrowia,profesjonalne zaplecze zabiegowe ,fachowa pomoc lekarska i pielęgniarska,doskonałe wyżywienie ,dużo atrakcji również dla tych co lubią łączyć przyjemne z pożytecznym


 
 

Sabina
Dodano: 2016-10-07
Pobyt od: 2015-10-17 do 2015-10-24 IP: xx.219.102.210
 
 
 

Czasy świetności ma za sobą, byłam w apartamencie we wrześniu 2016, za taką cenę /245 PLN od osoby za dobę!!!/ nawet mydła nie było, szara pościel, wanna z zaciekami, wykładzina w pokoju brudna, pokój ponury od północnej strony a kolor ścian musztardowy. Obsługa z wyjątkami miła i uczynna, ale nie polecam.


 
 

Jacek
Dodano: 2016-08-07
Pobyt od: 2016-08-07 do 2016-08-14 IP: x.99.228.242
 
 
 

Jako obiekt wypoczynkowy nie ma problemu,ale jako obiekt sanatoryjny/zabiegi/LIPA,LIPA,zabiegi wykonywane na tak zwane masz to korzystaj,i najlepsze z tego kiedy mowia ze to wszysto zacznie dzialac po 2 tygodniach po powrocie do domu ZGROZA


 
 

elżbieta i tadeusz
Dodano: 2015-12-28
Pobyt od: 2015-12-24 do 2015-12-28 IP: xxx.26.22.209
 
 
  

właśnie wróciliśmy z pobytu świątecznego w Krystynce,jesteśmy zachwyceni,wspaniała atmosfera,czysciutkie ,przytulne pokoje,uśmiechniętydbający o kuracjusza personel,piękna wigilia z kolędami,mikołajem i prezentami,świateczna atmosfera,no wszystko było ok,pozdrawiamy personel i polecamy!


 
 

Bogusława
Dodano: 2015-04-25
Pobyt od: 2015-04-07 do 2015-04-21 IP: xx.61.140.55
 
 
    

Obiekt zadbany,czysty.Personel profesjonalny,słuchający kuracjusza i wychodzący na przeciw.Zabiegi fantastyczne,jedzenie bardzo dobre, zróżnicowane i w wystarczającej ilości.pokoje urządzone sympatycznie w przyjemnych dla oka kolorach.Pokoje są z balkonami.Do tężni są bezpłatne przejazdy melexem.Duży ogród,utrzymany ładnie.Można tam także odpocząć.Na pierwszym piętrze jest osłonięty od wiatru taras z leżakami do opalania.Super atmosfera,naprawdę można wypocząć.Na miejcu rowery !!!


Opinie 1-10 z 33

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
 

Ciechocinek w przewodniku

Tężnie solankowe

Ciechocinek – najsłynniejsze uzdrowisko w Polsce

Od wielu dziesięcioleci położony na Kujawach Ciechocinek słynie ze swoich leczniczych właściwości.

Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie